
Google'dan 23 Nisan'a Özel Doodle
Google, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İçin Özel...
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, akıllı şehircilik vizyonunu hayata geçirmek ve vatandaşlarının yaşam kalitesini artırmak için önemli bir adım daha attı. Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda ve Kocaeli Üniversitesi akademisyenlerinin danışmanlığında gerçekleştirilen "Yapay Zeka Tanıtım" toplantısı, Büyükşehir Belediyesi'nin dijital dönüşüm yolculuğunda yeni bir dönemi işaret ediyor. Toplantıya; Büyükşehir Belediyesi, İSU, İSAŞ, İZAYDAŞ ve UlaşımPark yöneticileri katılım gösterdi.
Yapay Zeka ile Vatandaş Memnuniyeti Zirveye Çıkacak
Toplantıda, vatandaşların belediye hizmetlerine cep telefonu uygulamaları üzerinden daha kolay erişim sağladığı vurgulandı. Geliştirilen mobil uygulamaların iş ve işlemleri nasıl gerçekleştirdiğine dair pratik örnekler sunuldu. Toplanan verilerin güvenli sunucular ve depolama birimlerinde saklandığına dikkat çekilirken, yapay zeka için veri setlerinin önemi üzerinde duruldu. "Çağın yakıtı veri" yaklaşımıyla, Büyükşehir Belediyesi'nin yapay zeka ile bu verilerden elde edeceği bilgilerle vatandaş memnuniyetini önemli ölçüde artıracağı belirtildi. Toplantıda sunulan örnekler arasında, çöp toplama zamanlarının optimizasyonu, trafik akışının iyileştirilmesi ve kamu hizmetlerine erişimin kolaylaştırılması gibi konular yer aldı. Bu uygulamalar sayesinde, kaynakların daha verimli kullanılması ve vatandaşların ihtiyaçlarının daha hızlı ve etkin bir şekilde karşılanması hedefleniyor.
"Kocaeli'ni Akıllı Şehircilikte Öne Çıkaracağız"
Bilgi İşlem Dairesi Başkanı İsmail Gülsoy, akıllı şehircilik kapsamında Kocaeli'ni ön plana çıkarma hedeflerini dile getirdi. Gülsoy, "Daire başkanlıklarımız, İSU ve tüm iştiraklerimiz ile bir araya gelerek yapay zeka uygulamalarını kullanmayı amaçlıyoruz. Dijitalleşmeden sonuna kadar faydalanarak, vatandaşımızın hayatını kolaylaştırmak, yaşam standardı ve kalitesini artırmak için çalışmaya devam ediyoruz" dedi. Bu kapsamda, belediye hizmetlerinin daha şeffaf, hesap verebilir ve etkin bir hale getirilmesi hedefleniyor. Ayrıca, yapay zeka teknolojisinin, belediyenin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasında da önemli bir rol oynaması bekleniyor.
Doğru ve Hızlı Karar Alma Süreçlerinde Yapay Zeka Desteği
Yapay zekanın sadece vatandaşlar için değil, belediye personelleri ve yöneticilerin doğru, hızlı ve zamanında karar almalarını da sağlayacağını vurgulayan Gülsoy, "Belediyelerin iş süreçlerini doğrudan ilgilendiren yönetim ve karar destek süreçleri ile bilgi sistemlerini güçlendirebilme yetkinliğine sahiptir. Mevzuat gerekliliklerinin veya zorunluluklarının ya da risklerinin yöneticilere raporlanması, mevzuat içinde alternatif yol haritalarının veya doğru karar almaya yarayacak veri kütüphanelerinin ya da algoritmaların oluşturulması gibi yönetimsel fonksiyonları yapay zeka ile desteklemeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu. Bu sayede, belediye kaynaklarının daha etkin kullanılması, hizmet kalitesinin artırılması ve maliyetlerin azaltılması hedefleniyor.
Yapay Zeka Toplantıları Devam Edecek
Akıllı şehircilik, dijitalleşme ve yapay zekanın tüm detaylarının ele alındığı toplantının ardından Gülsoy, yapay zeka tanıtım toplantılarının Kocaeli Üniversitesi ve Teknopark danışmanlığında, İSU ve diğer iştiraklerle devam edeceğini açıkladı. Bu toplantılar, yapay zeka teknolojilerinin belediye hizmetlerine entegrasyonunu hızlandırmayı ve bu teknolojilerin sunduğu fırsatlardan en iyi şekilde yararlanmayı amaçlıyor.